Proiecte europene       

- Proiectul multilateral Comenius "Save the past, live the present , imagine the future" 2012-2014

O preocupare importanta a Scolii Gimnaziala "Elena Rares" Botosani a fost implicarea in activitati europene de colaborarea cu scoli din alte tari prin participare la proiecte educationale sau la cursuri de formare continua la nivel european.
           
In perioada 2012-2014 scoala a coordonat un  parteneriat multilateral Comenius pe teme legate de istorie si traditii, cu titlul ”Save the past, live the present, imagine the future” cu parteneri din 7 tari europene.
           
In anul scolar 2012-2013 ?coala a participat ca partener in cadrul Proiectului eTwinning ”Artists from our countries” cu teme inspirate din istoria artei fiecareia din cele 4 ?ari partenere.
           
In anul scolar 2011-2012 coordonarea proiectului  interna?ional  ACES -  ” BRIDGES FOR A GREEN FUTURE”  in cadrul programului de dialog si cooperare între tinerii din Europa centrala  a însemnat o prima implicare a elevilor si cadrelor didactice in activitati europene ce tin de ecologie.
           
In anul scolar 2010-2011, ?coala s-a bucurat de prezenta unui profesor voluntar american -Jessica Baldassin, prin Programul Corpul Pacii, care a predat limba engleza si a realizat numeroase activitati extrascolare cu elevii.
           
In perioada 2004-2006  ?coala a fost partener in cadrul Proiectului Multilateral Comenius « L’Eau chez nous et ailleurs».
           
Pe parcursul anilor colectivul de cadre didactice al scolii a participat la stagii de formare Comenius sau Grundvig in urma carora au implementat metodele si tehnicile de predare dobândite  :
2005: Profesor Artimizia Merticaru – curs  Comenius: « Diversités des besoins éducatifs –des réponses en Europe et ailleurs »,  
        
curs Comenius : « Salzburg-Wien. DaF Fortbildunsseminar zur osterrreichen Landeskunde »
2007: Profesor Daniela Biolan, bursa Grundtvig 3:  « Modalités de formation des parents », în Italia
2008: Profesor Daniela Biolan, bursa Grundtvig 3: ”La pensée latérale d’ Edward de Bono”, in Malta
         
Profesor  Emilia Gheorghinca – bursa Comenius -Malta:”Family, folklor and traditions”
2009: - Profesor  Dorela Moldovanu bursa Comenius : , « Identity, Diversity and Pluralism», în Slovenia
2010: vizita pregatitoare in Turcia, pentru proiectul « Building a Multicultural Perspective on Our European Identity »,  
2011:  Profesor  Emilia Gheorghinca, bursa Comenius , 2011,  Istanbul (Turcia): “Mared 4 Life”.
2013-2014- Profesor Ioan Ciobana?u – participare in cadrul proiectului Comenius Regio "Implementing Benchmarking in School Improvement (Bench-Schools )”
           
Ca urmare a activitatilor desfasurate pe parcursul anilor in cadrul proiectelor de parteneriat Comenius scoala a depus in anul 2014 doua proiecte de parteneriat strategic Erasmus KA2.